Teknik Analiz

Teknik Analiz

Bitcoin Analistleri: Jackson Hole Etkisiyle Bu Seviyeler Görülebilir!

Bitcoin (BTC), piyasa sinirleri yeni makro tetikleyicilere doğru yükselirken, 26 Ağustos’ta günlük en düşük seviyelerine


Bitcoin (BTC), piyasa sinirleri yeni makro tetikleyicilere doğru yükselirken, 26 Ağustos’ta günlük en düşük seviyelerine düştü. Piyasalar Jackson Hole öncesinde temkinli davranıyor gibi duruyor.

FED Jackson Hole sempozyumu öncesi Bitcoin darbe aldı
Veriler, FED Başkanı Jerome Powell’ın yeni yorumu öncesinde Bitcoin fiyatının 21.332 dolara düştüğünü gösterdi. FED’in bugün gerçekleştireceği Jackson Hole yıllık sempozyumunun da Powell, konuşma yapacak. Birçok piyasa katılımcısı, FED başkanının konuşmasının BTC ve genel kripto para piyasasını etkilemesini bekliyor. Bununla birlikte, Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere ABD TÜFE verileri, ülkedeki enflasyonunun Haziran ayından bu yana yavaşladığını gösteriyor.

Bununla birlikte, faiz beklentileri, Eylül ayındaki temel faiz artırımlarının kapsamının üzerinde seyrediyor. Makro analist David Hunter, FED’in yıl sonundan önce rotasını değiştirmekten başka seçeneği olmayacağını savundu. Bu hafta Twitter takipçilerine “Ekonomi yavaşlamaya devam ederken durgunluk içinde olduğumuza dair birçok işaret” dedi. Ancak, CME Group’un FedWatch Aracına göre, çoğunluk hala Temmuz ayındaki 75 baz puanlık artışın Eylül’de tekrarlanmasını destekliyor.

Bitcoin oynaklığı devam edecek mi?
Bu arada Bitcoin çevreleri, bu yılki Jackson Hole ile başlayan potansiyel oynaklığa göz kulak oldu. Zincir içi analitik kaynağı Material Indicators, “Genellikle FED duyurularından hemen önce oynaklıkta bir artış görüyoruz. Ancak yakın aralıktaki likiditenin bir kısmı temizlenmezse bu sınırlı olacak gibi duruyor” dedi. Ekteki grafik, Binance sipariş defterindeki alım ve satım seviyelerini gösteriyor. Bu seviyeler, yazının yazıldığı sırada noktaya daha yakın güç kazanıyor. Böylece, bir kırılma potansiyelinin azaldığına işaret ediyor.

Risk Açıklaması: Kriptogezgini.com’da yer alan yazılar, analizler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptogezgini.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptogezgini.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptogezgini.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptogezgini.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptogezgini.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptogezgini.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptogezgini.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptogezgini.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptogezgini.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptogezgini.com’un haber içerikleri izinsiz alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.