Bitcoin

Bitcoin

2021’de Bitcoin’e 100 Dolar Yatırsaydınız Ne Olurdu?

Yatırımcılar varlıklarının gelecekteki potansiyeli hakkında spekülasyon yapmayı severler. Bunun yanında, yaptıkları yatırımlarla ilgili...

Yatırımcılar varlıklarının gelecekteki potansiyeli hakkında spekülasyon yapmayı severler. Bunun yanında, yaptıkları yatırımlarla ilgili “şöyle olacaktı, olabilirdi, olmalıydı” demeyi de severler. Son on yılda hiçbir yatırım aracı, kripto para birimleri kadar geriye dönük bir pişmanlık yaratmadı. Bu kripto para birimleri arasından en önemlisi ise şüphesiz ki Bitcoin (BTC). Bitcoin muhtemelen erken satın almak isteyen yatırımcılar arasında geç kalmışlık duygularını en çok uyandıran kriptodur. Bu geç kalmışlık duygusu normal. Ancak Bitcoin’in doğal özellikleri, yatırımcılara satın almak için birden fazla fırsat sunmaya elverişlidir. Peki nasıl? Bitcoin (BTC) fiyatını ve detaylı piyasa verilerini buradan görebilirsiniz.

Kıtlık değeri artırır Bitcoin’in programlaması sayesinde, kripto para biriminin arzındaki büyüme zamanla yavaşlıyor. Bugün dolaşımda önceden tanımlanmış 21 milyondan yaklaşık 19 milyon Bitcoin var. Önümüzdeki 118 yıl içinde sadece 2 milyon veya daha fazla Bitcoin yaratılacak. BTC’nin fiyatı, arz ve talep dinamikleri ortaya çıktıkça sürekli olarak yükselme potansiyeline sahiptir. Bitcoin’in kıtlığını sağlayan birincil mekanizma yarılanma (halving) olarak bilinir. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin’in kodu, kabaca her dört yılda bir, bir Bitcoin madenciliğinin ödülünün yarıya indirilmesi için yazılmıştır. Başlangıçta blok ödülü 50 bitcoin idi, ancak bugün ödül 6.25 Bitcoin.

Bir sonraki yarılanma muhtemelen Mayıs 2024’te gerçekleşecek ve blok ödülünü sadece 3.125 Bitcoin’e düşürecek. Böylelikşe süreç, son Bitcoin’in madenciliğinin yapılması planlandığı 2140 yılına kadar devam edecek. O gün geldiğinde de, yatırımcıların tekrar tekrar geriye bakıp, “şu tarihte Bitcoin’e yatırım yapmış olsaydım, şimdi bu miktarda param olurdu” diye düşüneceklerini tahmin ediyorum. Ancak, Bitcoin’e geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyesinde yatırım yapmış olsanız da veya 10 yıl önce yatırım yapmış olsanız da, bir şey doğru kalmaya devam ediyor: Ne kadar uzun süre tutarsanız, ödülleri alma olasılığınız o kadar artar.

Rakamlar yalan söylemez Veriler, kanıt niteliği taşır. Öyleyse biraz eğlenelim ve ilk yarılanmasında Bitcoin’e yatırım yapmış olsaydınız 100 doların ne kadar olacağına bakalım. O zamanlar, Bitcoin’in fiyatı 12 dolardı. Bir sonraki yarılanma Temmuz 2016’da gerçekleştiğinde, Bitcoin 665 dolar değerindeyken 100 dolarlık yatırımınız 5.000 dolardan fazla olacaktı. Şimdi, 11 Mayıs 2020’de gerçekleşen en son yarılanmaya kadar 100 dolarlık yatırımınızı sürdürdüğünüzü varsayalım. O zamanlar, Bitcoin yaklaşık 8.800 dolar değerindeydi. Aynı 100 dolarlık yatırım şimdi 70.000 dolardan fazla bir değere sahip olacaktı. Bu yaklaşık yüzde 75.000’lik inanılmaz bir artış anlamına geliyor..

Risk Açıklaması: Kriptogezgini.com’da yer alan yazılar, analizler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptogezgini.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptogezgini.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptogezgini.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptogezgini.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptogezgini.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptogezgini.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptogezgini.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptogezgini.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptogezgini.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptogezgini.com’un haber içerikleri izinsiz alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.